Etusivu » Hankintayksikkö

Hankintayksikkö

Hankintayksikkö on organisaatio tai taho, joka vastaa tavaroiden, palveluiden tai rakennusurakoiden hankkimisesta. Hankintayksikkö voi olla julkinen tai yksityinen organisaatio, ja sen tehtävänä on suorittaa hankinnat noudattaen sovellettavia lakeja ja sääntöjä. Alla on yleiskuvaus hankintayksiköstä ja sen roolista hankintaprosessissa:

Hankintayksikön tulee kilpailuttaa hankintansa siten, että säästöjä saavutetaan laadusta tinkimättä. Oikean hankintamenettelyn valinta ja toteuttaminen on tärkeää, koska ehdokkaat ja/tai tarjoajat voivat saattaa virheellisen hankintamenettelyn markkinaoikeuden tutkittavaksi. Virheellisen menettelyn korjaaminen voi johtaa hankinnan keskeyttämiseen ja tarjouskilpailun uusimiseen, mikä on valitettavaa kaikille osapuolille.

Markkinaoikeus voi esimerkiksi kumota hankintapäätöksen, kieltää hankintayksikköä soveltamasta virheellistä kohtaa tai muuten noudattamasta virheellistä menettelyä, velvoittaa hankintayksikön korjaamaan virheellisen menettelyn ja määrätä hankintayksikön maksamaan hyvitysmaksua. Markkinaoikeus voi myös määrätä hankintayksikölle tehottomuusseuraamuksen tai määrätä hankintayksikön maksamaan valtiolle seuraamusmaksun sekä lyhentää hankintasopimuksen sopimuskauden päättymään määräämänsä ajan kuluttua.

Hankintasääntely saattaa vaikuttaa rasitteelta sääntelyn yksityiskohtaisuuden ja jatkuvan muutoksen vuoksi. Hankintayksikkö on kuitenkin turvallisemmilla vesillä muistaessaan olla avoin ja objektiivinen osallistujien tasapuolisen ja yhdenvertaisen kohtelun vuoksi

Palveluntarjoaja

Asianajotoimisto Legistum Oy on lakiasioiden asiantuntija, tarjoamme liikejuridiikan ja perhejuridiikan palveluita niin arkipäivän lakiasioissa kuin myös laajoissa ja vaativissa yritysjärjestelyissä. Legistum on perustettu vuonna 2000, jonka jälkeen yhtiö on kasvanut keskisuureksi suomalaiseksi asianajotoimistoksi. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Seinäjoella, Jyväskylässä, Saarijärvellä ja Tallinnassa.

Tutustu Asianajotoimisto Legistumin muuhun henkilökuntaan >>