Etusivu » Hankintasopimuksen tekeminen

Hankintasopimuksen tekeminen

Hankintasopimuksen tekeminen tulee kyseeseen hankintayksikön tekemän hankintapäätöksen jälkeen ja se syntyy yleisimmin kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Hankintayksikkö tekee hankintapäätöksen ja hankintasopimuksen sen tarjoajan kanssa, joka on toimittanut hankintailmoituksessa asetetun valintaperusteen ja mahdollisesti tarjouspyyntöasiakirjoissa asetettujen valintaperusteiden sekä tarjoajan soveltuvuudelle asetettujen vaatimusten mukaisen parhaan tarjouksen.

Hankintasopimus tehdään hankintayksikön tekemän hankintapäätöksen jälkeen ja se syntyy yleisimmin kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Tulkinnanvaraisuuksien välttämiseksi hankintasopimus on suositeltavaa aina tehdä kirjallisesti, joskin suulliset ja hiljaisetkin sopimukset voivat synnyttää pätevän sopimuksen.

Hankinnasta sopimisen prosessi menee seuraavalla tavalla:

  1. Tarjousten vastaanottaminen:

    • Julkinen hankinta alkaa yleensä tarjouspyynnöllä, joka julkaistaan etukäteen ilmoituskanavilla. Tarjoajat voivat vastata tarjouspyyntöön ja toimittaa tarjouksensa sovittuun määräaikaan mennessä.
  2. Tarjousten avaaminen ja arviointi:

    • Hankintayksikkö avaa saapuneet tarjoukset julkisesti ja varmistaa niiden vastaanottamisen. Tarjoukset arvioidaan ja vertaillaan asetettujen kriteerien perusteella, kuten hinta, laatu, toimitusaika ja muut hankintayksikön määrittelemät tekijät.
  3. Hankintapäätös:

    • Hankintayksikkö tekee hankintapäätöksen parhaan tarjouksen perusteella. Päätös perustuu tarjousten arviointiin ja valintakriteereihin, jotka on määritelty tarjouspyynnössä.
  4. Odotteluajan järjestäminen:

    • Ennen kuin virallinen hankintasopimus solmitaan, hankintayksikkö määrittelee odotusajan, joka antaa muille tarjoajille mahdollisuuden tehdä valituksia tai huomautuksia hankintapäätöksestä.
  5. Hankintasopimuksen solmiminen:

    • Mikäli odotusajan jälkeen ei ole tullut valituksia tai mahdolliset valitukset on käsitelty, hankintayksikkö solmii virallisen hankintasopimuksen valitun tarjoajan kanssa. Sopimus sisältää yksityiskohdat kuten toimitusajat, maksuehdot ja muut olennaiset ehdot.
  6. Hankintasopimuksen täytäntöönpano:

    • Sopimuksen solmimisen jälkeen hankintayksikkö ja valittu tarjoaja alkavat noudattaa sopimuksen ehtoja ja varmistavat, että tarjoajan toimitukset tai palvelut täyttävät sovitut standardit.

Palveluntarjoaja

Asianajotoimisto Legistum Oy on lakiasioiden asiantuntija, tarjoamme liikejuridiikan ja perhejuridiikan palveluita niin arkipäivän lakiasioissa kuin myös laajoissa ja vaativissa yritysjärjestelyissä. Legistum on perustettu vuonna 2000, jonka jälkeen yhtiö on kasvanut keskisuureksi suomalaiseksi asianajotoimistoksi. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Seinäjoella, Jyväskylässä, Saarijärvellä ja Tallinnassa.

Tutustu Asianajotoimisto Legistumin muuhun henkilökuntaan >>